Välj en sockel som passar med stilen på ditt kök

Sockeln har en funktionell roll i köket, men den kan även vara ett designval. Välj en sockel som passar med stilen på ditt kök för en vacker helhet.

Välj en sockel som passar med stilen på ditt kök
Välj en sockel som passar med stilen på ditt kök

När man planerar ett kök lönar det sig i mellan att rikta blicken mot golvet. Socklar finns till för att gömma ledningar och rör som går under köksskåpen, samt göra det lättare att hålla köket rent. Utan en sockel skulle köket se halvfärdigt ut, men sockeln påverkar även på helhetsutseendet.

A.S.Helsingös kök bygger på Ikeas stommar och därför är våra socklar lägre än i många andra kök. Socklarna till Ikeas METOD-stommar är 8 cm höga, medan andra tillverkares socklar utan undantag är 16 cm. Vi gillar en lägre sockel, eftersom de skapar ett mer stilrent utseende och ger extra utrymme i skåpen.

Grått kök

I vårt utbud finns socklar för IKEAs METOD- och FAKTUM-stommar i alla samma färger och material som resten av våra produkter. Med materialvalet kan du skapa en visuell effekt, vilket spelar en förvånansvärt stor roll i köksdesignen.

Blått kök

Det finns även socklar i aluminium och messing i vår kollektion i fall du föredrar en mer djärv stil. Metallsocklar ger ett vackert luftigt intryck tack vare deras speglande yta.

Sockel i mässing

Under vitvarorna installerar man ett ventilationsgaller i sockeln. Gallren kan man köpa på Ikea eller av andra tillverkare. Man kan även göra en öppning i sockeln i samband med installeringen. Det lönar sig ändå att komma ihåg att vissa tillverkare av vitvaror kan kräva att öppningen är en viss storlek så att ventilationen fungerar och inte maskinens garanti går ut. Om du beställer dina vitvaror annanstans ifrån än Ikea är det viktigt att kolla att de fungerar med en låg sockel.

Greiget kök

 

Fem tips för ett elegant kök:

1. Utfyllnadsskivor

2. Täcksidor

3. Integrerade vitvaror

4. Socklar

5. Gömda mekanismer