Hur ska man beakta integrerade vitvaror vid köksplaneringen?

Om du vill att ditt kök ska se mindre ut som ett kök och mer som en trivsam del av hemmets inredning, lönar det sig att gömma vitvarorna bakom köksluckor. Läs våra tips för hur du lyckas få till en vacker helhet.

Hur ska man beakta integrerade vitvaror vid köksplaneringen?
Hur ska man beakta integrerade vitvaror vid köksplaneringen?

Vitvarorna är en väsentlig del av köket och därför är det viktigt att tänka på placeringen av dem redan i början av planeringen. För att skapa en elegant helhet lönar det sig att integrera vitvarorna i köket.

Kök i valnötKylskåpet och frysen gömmer sig bakom de kombinerade köksluckorna.

För att integreringen ska gå smidigt, rekommenderar vi att beställa vitvarorna från IKEA eftersom de passar med måtten på ditt A.S.Helsingö-kök. Andra tillverkare har naturligtvis även lämpliga integrerade vitvaror. Tillverkarna och experterna på Ikea hjälper dig att hitta rätt modell.

Grönt kök

Genom att kombinera luckor kan du gömma diskmaskinen så att den inte påverkar utseendet på ditt kök.

Skapa en harmonisk helhet med rätt val

Det lönar sig att ta i beaktande både kylskåpet och frysen redan när du väljer stilen på köket, eftersom de kräver någon slags beslaglösning så att de går att öppna. Om du vill ha ett kök utan beslag, rekommenderar vi vår stilrena Samsö-modell som har integrerade handtag. De fungerar utmärkt med integrerade vitvaror.

Grått kök

De integrerade handtagen på Samsö-kök fungerar bra med kylskåp och frys.

Med Ingarö-kök kan man skapa en elegant helhet med beslag, men de kan även lämnas bort helt och hållet. Då öppnas luckorna med tryck-och-öppna-beslag. Det går däremot inte att använda sådana beslag på integrerade vitvaror, vilket betyder att fastän du skulle välja tryck-och-öppna-beslag till resten av skåpen i köket, måste du välja andra beslag till kylskåpet och frysen. Det här kan bryta en annars stilren helhet, men genom att kombinera Samsö och Ingarö får man däremot ett lyckat slutresultat.

Ett kök i olika material

I det mer klassiska Ensiö-köket är vitvarorna på samma sätt gömda bakom köksluckorna. Ensiös designspråk refererar till Shaker-stilen som föddes på 1700-talet. Typiskt för stilen är att skapa symmetriska helheter med luckorna och beslagen. På så sätt får man även integrerade vitvaror att bli en del av köket.

Greige kök

I det här Ensiö-köket har man valt Parasol-beslag både för luckorna och de integrerade vitvarorna.

 

Fem tips för ett elegant kök:

1. Utfyllnadsskivor

2. Täcksidor

3. Integrerade vitvaror

4. Socklar

5. Gömda mekanismer