Beställning och leverans

Vi levererar till samtliga EU-länder samt till Norge och Schweiz. Beslag levererar vi även till USA och Kanada.

Kök, garderober och sideboards (dörrar och täcksidor)

Leveranstiden för våra produkter som tillverkas på beställning (luckor, täcksidor och socklar)är normalt 5-7 veckor.

Eftersom alla våra produkter alltid tillverkas på beställning, bekräftar vi den exakta leveranstidpunkten när din order är klar och färdig att skickas till dig.

Kranar och diskhoar

Om du endast beställer en kran eller diskho är leveranstiden ungefär 7 arbetsdagar. 

När du beställer ett kök, en garderob eller ett sideboard, levereras alla delar samtidigt. Då är leveranstiden ungefär 5-7 veckor från beställningsdatumet.

Beslag och ben

Om du endast beställer beslag eller möbelben är leveranstiden ungefär 7 arbetsdagar. 

När du beställer ett kök, en garderob eller ett sideboard, levereras alla delar samtidigt. Då är leveranstiden ungefär 5-7 veckor från beställningsdatumet. 

Bänkskivor 

Största delen av våra bänkskivor finns i vårt lager. Leveranstiden är 1-2 veckor från mätning till montering för de bänkskivor som finns i lager. Ifall det är frågan om specialbeställt material, är leveranstiden ungefär 4-8 veckor.

Din beställning levereras till huvudingången av din husbyggnad (eller så nära leveransbilen kan komma). Om beställningen är stor rekommenderar vi att du bokar någon som hjälper dig och bära.

Beställningar som levereras inom huvudstadsregionen i Finland blir inburna ända in i hemmet.

Kök

Leveranstiden för våra produkter som tillverkas på beställning (luckor, täcksidor och socklar)är normalt 5-7 veckor.

Eftersom alla våra produkter alltid tillverkas på beställning, bekräftar vi den exakta leveranstidpunkten när din order är klar och färdig att skickas till dig.

Våra kök bygger på IKEA:s skåpstommar. Därför behöver du planera ditt kök på IKEA och köpa köksstommarna därifrån. Från oss köper du alla de synliga delarna av köket. 

Så här köper du ett A.S.Helsingö-kök

Om du redan har ett METOD eller FAKTUM kök från IKEA kan du behålla dina gamla stommar och enkelt förnya utseendet på ditt kök med våra produkter. 

Eftersom våra kök bygger på IKEA:s skåpstommar behöver du göra den tekniska planen för ditt kök på IKEA. Vi erbjuder däremot introduktionsmöten och en omfattande planerings- och beställningstjänst för att hjälpa dig under alla skeden av ditt projekt.

Du är också varmt välkommen att besöka vårt showroom i Stockholm eller Helsingfors. Där kan du bekanta dig med oss och se våra produkter i en hemlik miljö. Introduktionsmötet och showroombesök är ideala vid början av planeringsprocessen, och planeringsmötet är bra att boka när din IKEA-plan är färdig.

Ifall du har frågor kan du också kontakta oss här så berättar vi mera.

A.S.Helsingös showrooms

Introduktionsmöte

Planerings- och beställningstjänst

Vi erbjuder inte köksinstallation, men du kan använda dig av IKEA:s lokala samarbetspartners eller andra företag som har erfarenhet av att montera IKEA-kök. Du kan också installera ditt A.S.Helsingö-kök själv om du vill, men vi rekommenderar att du anställer en professionell för att få ett vackert slutresultat.

Läs mer: IKEA:s installations- och monteringstjänster

Våra luckor följer måtten på IKEA:s stommar och därför tillverkar vi inte luckor i specialmått.

Våra luckor följer måtten på IKEA:s stommar och därför tillverkar vi inte luckor i specialmått.

Garderober

Leveranstiden för våra produkter som tillverkas på beställning (luckor, täcksidor och socklar)är normalt 5-7 veckor.

Eftersom alla våra produkter alltid tillverkas på beställning, bekräftar vi den exakta leveranstidpunkten när din order är klar och färdig att skickas till dig.n

Att köpa en garderob går lätt och smidigt i vår nätbutik. Där kan du planera en helhet som passar din stil och dina behov på bara några minuter.  

Hittar du inte det du är ute efter i vår nätbutik? Kontakta i så fall vår planeringstjänst! Våra produktarkitekter hjälper dig att hitta en skräddarsydd lösning som passar ditt hem. Vänligen notera att du behöver en IKEA-plan för din garderob om du väljer en skräddarsydd förvaringslösning. 

Läs mer: IKEA:s planeringstjänster för garderober

Eftersom A.S.Helsingö-garderober bygger på IKEA:s PAX-stommar, behöver du köpa garderobens stommar och inredning från IKEA. Från oss köper du alla synliga delar till garderoben. 

När du köper en garderob i vår nätbutik får du automatiskt med orderbekräftelsen en shoppinglista på de IKEA-delar du behöver köpa. Märk vänligen att listan inte innehåller garderobsinredningen. 

Om du planerar en skräddarsydd förvaringslösning på IKEA får du listan på delarna du behöver med din IKEA-plan. 

Att montera A.S.Helsingö-garderober är lätt med hjälp av instruktionerna som kommer med produkten. Ladda ner monteringsinstruktionerna.

Ingarö, Samsö, Ensiö - monteringsinstruktionerna

Lalax - monteringsinstruktionerna

VASS - monteringsinstruktionerna

Vänligen notera att våra monteringsinstruktioner är stilspecifika, inte modellspecifika. Du hittar stilen på din garderob i orderbekräftelsen.

Stil: Plain

När du köper en garderob i Plain-stilen kan du välja mellan IKEA:s 50 cm och 100 cm breda PAX-stommar. Vänligen notera att den 100 cm breda stommen alltid är listad i shoppinglistan du får med din orderbekräftelse när du beställer en garderob i Plain-stilen, men du kan alltså köpa en 50 cm bred stomme från IKEA. 

Stil: Spacer panel

Garderobstommarna är däremot alltid 50 cm breda i Spacer panel-stilen. Du hittar stilen på din garderob i orderbekräftelsen.

Sideboards

Leveranstiden för våra produkter som tillverkas på beställning (luckor, täcksidor och socklar)är normalt 5-7 veckor.

Eftersom alla våra produkter alltid tillverkas på beställning, bekräftar vi den exakta leveranstidpunkten när din order är klar och färdig att skickas till dig.

A.S.Helsingö-sideboards bygger på IKEA:s METOD-skåpstommar. Du behöver alltså köpa stommen på IKEA. Från oss köper du alla synliga delar till sideboarden. Du får automatiskt en shoppinglista med de IKEA-delar du behöver för ditt sideboard i samband med orderbekräftelsen du får av oss. 

Bekanta dig med våra sideboards och designa en helhet som reflekterar din stil. I samband med beställningen får du en lista på de IKEA produkter som behövs för din sideboard.

Att montera A.S.Helsingö-sideboards är lätt med hjälp av instruktionerna som du får med produkten. Vänligen notera att sideboarden alltid bör förankras i väggen på grund av säkerhetsskäl. 

Se våra monteringsvideor: 

A.S.Helsingö-sideboard - Plain

A.S.Helsingö-sideboard - Frame

A.S.Helsingö-sideboard - Spacer panel


Ladda ner monteringsinstruktionerna

Observera vänligen att våra monteringsinstruktioner är stilspecifika, inte modellspecifika. Du hittar stilen på ditt sideboard i orderbekräftelsen.

Badrumsmöbler

Du kan köpa våra badrumsmöbler antingen direkt från vårt kuraterade urval eller skapa din egen helhet i konfiguratorbutiken.

Våra badrumsmöbler byggs runt Ikea METOD-väggskåp. Därtill kommer lådorna, gångjärn och väggskenan från IKEA. Efter att du köpt en badrumsmöbel hos oss får du en inköpslista över de IKEA-produkter du behöver för din badrumsmöbel.

Vi erbjuder det synliga: dörrar, täckskivor, bänkskivor, handfat, kranar, handtag och ben.

Vi inkluderar alltid en röranslutning, vattenlås och bottenventil till den blandare och handfat du köper från oss. Eftersom varje badrum är unikt kan det dock krävas extra röranslutningar för att säkerställa att din badrumskommod fungerar som den ska. För att säkerställa att garantin gäller är det viktigt att anlita en auktoriserad VVS-montör som kan utföra detta arbete åt dig.

Vi rekommenderar alltid att använda auktoriserade serviceleverantörer och licensierade rörmokare för att utföra installationen av dina produkter, så att de allmänna produktgarantierna gäller. Du får detaljerade installationsguider för installationen av badrumsskåpet med din beställning. Om du har förlorat den är det inga problem, du kan också hitta installationsguiden här.

Våra badrumsmöbler håller gängse badrumsstandard. Dock bör inga badrumsmöbler utsättas för direktkontakt med vatten. För att undivka att fukt tränger in i eventuella skarvar, bör du alltid placera din kommod på så vis att stänk ifrån eventuell dusch eller badkar inte kan hamna på kommoden. Om vattenstänk uppstår är det viktigt att omedelbart torka bort dem med en torr trasa. Det är också mycket viktigt att du har en ordentlig frånluftsfläkt som reglerar luftfuktigheten i ditt badrum så att denna håller en godkänd nivå. För hög luftfuktighet kan även det utsätta din badrumsmöbel för påfrestningar som inte anses falla inom våra rekommendationer.

Beslag

När du beställer endast beslag är leveranstiden ungefär sju arbetsdagar från beställningsdatumet. Om du beställer ett kök, ett sideboard eller en garderob levereras alla delar samtidigt, ungefär 5-7 veckor från att beställningen gjorts.

Att montera beslagen är lätt med hjälp av instruktionerna som du får med produkten. I instruktionerna finns även vår rekommendation för placeringen av dem. 

Vanligtvis monteras beslagen i den riktningen som du öppnar dörren, men om du exempelvis vill ha ett mer symmetriskt slutresultat kan du placera dem i mitten på dörrarna till sideboarden eller köksskåpen. Vi rekommenderar att du sätter en träbit på baksidan av skivan för att undvika att den spricker.

I vår monteringsvideo för sideboards ser du också hur man sätter fast beslag – oavsett om du ska göra det på sideboards, klädskåp eller kök.

Det finns inte färdigt borrade hål på dörrarna för beslagen, så du kan själv välja var du placerar dem!

Vi uppskattar material som åldras naturligt och vackert. Därför lämnar vi våra beslag i mässing och koppar obehandlade. Med tiden får de underbar patina. Om du vill rengöra beslagen kan du polera dem med metallputs.

Det finns olika alternativ om du inte vill ha beslag på dina dörrar. Du kan välja mellan vår push-open-mekanism, våra extra långa luckor och våra Samsö-dörrar. 

Push-open-mekanismen installeras innanför dörrarna, vilket ger ett väldigt elegant utseende. Du öppnar och stänger dörrarna enkelt genom att lätt trycka på dom. 

Våra extra långa luckor i Ingarö-modellen ett annat praktiskt och stilrent alternativ. Luckorna är ämnade för väggskåp och är 5 cm längre än stommen i nedre kanten. Den extra längden gör det möjligt för dig att öppna dörrarna genom att dra upp dem från baksidan och den gömmer även till exempel köksbänksbelysningen och eluttagen.

På våra Samsö-dörrar finns i sin tur vackert integrerade handtag som skapar en snygg helhet. 

IKEA har också push-open-lådor som fungerar på samma sätt som vår push-open-mekanism. 

Möbelben

När du beställer endast möbelben är leveranstiden ungefär sju arbetsdagar från beställningsdatumet. Om du beställer ett sideboard med ben levereras alla delar samtidigt, ungefär 5-7 veckor från att beställningen gjorts.

Du får monteringsinstruktionerna för möbelbenen med produkten. I instruktionerna hittar du även vår rekommendation för placeringen av benen, men du kan naturligtvis själv välja var du vill ha dem enligt din egen smak.

Vänligen notera att möbeln alltid bör förankras i väggen på grund av säkerhetsskäl.

Vi uppskattar material som åldras naturligt – därför lämnar vi våra mässing- och kopparben obehandlade. Med tiden får de en underbar patina. 

Däremot rör man inte möbelben lika mycket som beslag, vilket betyder att de inte heller vanligtvis får en likadan patina som våra beslag. Om du vill rengöra benen kan du polera dem med metallputs.

Du kan sätta A.S.Helsingö-ben på en möbel som inte är från oss. Notera ändå vänligen att möbeln alltid bör förankras i väggen på grund av säkerhetsskäl. 

Bänkskivor

Vi levererar bänkskivor för kök endast till de nordiska länderna (Finland, Sverige, Danmark och Norge) inom vissa områden. Vänligen notera att de här restriktionerna inte gäller bänkskivor för sideboards.

Finland

inom 300 km från Helsingfors

Sverige

inom 250 km från Stockholm
inom 230 km från Malmö
inom 100 km från Helsingborg
inom 50 km från Göteborg

Danmark

inom 200 km från Köpenhamn

Norge

inom 250 km från Oslo

Leveranstiden för nästan alla våra bänkskivor (utom Colonial White) är ungefär 2 veckor från mätning till montering. Du kan kontrollera med vår kundtjänst för exakta leveranstider för en specifik bänkskiva. Observera att mätningen kan göras först efter att ditt kök är monterat.

Vi rekommenderar att du beställer bänkskivan samtidigt som du beställer ditt A.S.Helsingö-kök för att försäkra att den levereras i tid för köksinstallationen.

När du väljer bänkskiva är det viktigt att ta i beaktande vilket utrymme den ska vara i och hur du vill använda den. 

Keramiska bänkskivor är det mest hållbara alternativet och passar utmärkt för områden som regelbundet utsätts för stänk från matlagning. Kvarts är även ett hållbart material och lämpar sig bra som köksbänkar. Materialet är relativt reptåligt och förstörs inte av syrliga lisvmedel.

Granit- och kvartsitbänkskivor är vackra alternativ om du är ute efter en bänkskiva av natursten som inte är för känslig. De är hållbara, men även porösa och kräver därför regelbundet underhåll. De lämpar sig bäst för köksöar och sideboards, där risken för stänk och spill är mindre.

Marmor är också ett fantastiskt alternativ till hemmet. Det är däremot viktigt att komma ihåg att marmor är det allra mjukaste stenmaterialet. Vilka som helst oljor samt syrliga och färgstarka livsmedel lämnar lätt permanenta märken på ytan. Om du accepterar patina och spår av livet som en del av designen är en marmorbänkskiva rätt val för dig. 

Vår samarbetspartner sköter både mätningen och monteringen av bänkskivor. Du får mer information om det praktiska när du gör din beställning. 

Det är viktigt att underhålla bänkskivor med rätt rengöringsmetoder. Nedan hittar du instruktioner för de olika materialen.

Keramiska bänkskivor

För den dagliga rengöringen är det bäst att använda varmt vatten och ett milt tvättmedel. Blanda 1 tsk tvättmedel i en liter vatten och torka bänkskivan med en mjuk mikrofiberduk. Man får inte använda syrliga tvättmedel eller sådana som innehåller blekningsmedel för att rengöra en keramisk bänkskiva. 

Keramiska bänkskivor tål höga temperaturer och är väldigt reptåliga. Du kan till och med sätta ett kärl direkt från ugnen på en keramisk bänkskiva. Vi rekommenderar ändå att alltid använda en skärbräda. 

Kvarts

För den dagliga rengöringen är det bäst att använda varmt vatten och ett milt tvättmedel. Blanda 1 tsk tvättmedel i en liter vatten och torka bänkskivan med en mjuk mikrofiberduk. Man får inte använda syrliga tvättmedel eller sådana som innehåller blekningsmedel för att rengöra en bänkskiva i kvarts. För svårare fläckar kan du använda rengöringsmedel som är specifikt menade för kvarts. 

Kvarts tål hetta endast en kort stund och kan spricka om man sätter en för het panna på den, så använd alltid grytunderlägg. Vi rekommenderar också att alltid använda en skärbräda på bänkskivor av kvarts. 

Granit

För den dagliga rengöringen är det bäst att använda varmt vatten och ett milt tvättmedel. Blanda 1 tsk tvättmedel i en liter vatten och torka bänkskivan med en mjuk mikrofiberduk. Man får inte använda syrliga tvättmedel eller sådana som innehåller blekningsmedel för att rengöra granitbänkskivor. För svårare fläckar kan du använda rengöringsmedel som är specifikt menade för granit. Undvik användning av slipande rengöringsmedel och stålsvampar.

Förebyggande är nyckeln till att hålla din granitskiva glänsande och fin. Torka alltid genast upp stänk som kan matta ytan. Vi rekommenderar att använda skärbräden och grytunderlägg för att hålla ytan skinande och vacker längre. Att behandla ytan med impregneringsmedel förlänger bänkskivans livslängd och det borde göras regelbundet. 

Marmor

För att hålla bänkskivor av marmor vackra och i bra skick är förebyggande viktigt. Torka omedelbart bort stänk och fläckar, de kan lämna permanenta märken. För den dagliga rengöringen är det bäst att använda varmt vatten och ett milt tvättmedel. Blanda 1 tsk tvättmedel i en liter vatten och torka bänkskivan med en mjuk mikrofiberduk.

Använd aldrig starka tvättmedel, till exempel sådana som innehåller vinäger eller ammoniak. Undvik även användning av slipande rengöringsmedel och stålsvampar. För att få bort svåra fläckar kan du använda rengöringsmedel avsedda för marmor.

Marmor är ett poröst material och därför lönar det sig att alltid använda skärbräden och grytunderlägg. Det är bra att komma ihåg att det med tiden kan uppstå bestående fläckar och färgförändringar även fastän du är noggrann med rengöringen. Impregneringen på marmorskivor behöver förnyas minst en gång om året. 

Milieu-målarfärger

De revolutionerande Milieu-inomhusfärgerna är exceptionellt ekologiska, vilket gör dem till ett säkert val för dig och miljön. Färgerna är utsläppsfria premiumfärger och innehåller inte några konserveringsmedel. De är också både allergen- och luktfria, vilket betyder att färgerna passar alla, även de mest känsliga. Milieu-färgerna har utvecklats tillsammans med Allergi-, Hud- och Astmaförbundet och är allergimärkta.

Akryl är det huvudsakliga bindemedlet i Milieu-färgerna. Genom att använda akryl som bindemedel kunde vi skapa en inomhusfärg som är både utsläppsfri och exceptionellt ekologisk. Akryl gör också färgerna tvättbara och väldigt hållbara.

VOC står för Volatile Organic Compounds, alltså flyktiga organiska föreningar. De är gaser som avdunstar från vissa fasta ämnen och vätskor, t.ex. målarfärger, när de torkar. VOC-utsläpp kan även fortsätta att avdunsta i månader efter att du målat färdigt och de är skadliga för både hälsan samt miljön. Det är vanligt för målarfärger att ha höga VOC-värden, men Milieu är en Zero VOC-färg med ett exceptionellt lågt VOC-värde (lägre än 1g/liter).

Vid tillverkningen av Milieu-färgerna använder vi oss av en innovativ metod, vilken innebär att man försäkrar färgernas hållbarhet med en noggrant utvecklad formel och en naturlig konserveringsprocess i stället för att lägga till konserveringsmedel. Det är även en av orsakerna till att våra färger har ett så exceptionellt lågt VOC-värde.

Milieu-färgerna tillverkas i Finland.

En 4 liters burk räcker till att måla ett lager på ungefär 30–40 kvadratmeter. Du kan också använda vår online färgkalkylator för att räkna ut hur mycket färg du behöver för ditt projekt. Du hittar färgkalkylatorn genom att klicka på vilken kulör som helst i vår färgkarta.

Eftersom Milieu-kulörerna är designade av våra designers och arkitekter har de inte NCS-koder.

Milieu-färger kan användas på byggskivs-, tapet-, puts- och betongytor.

Ja det kan du, Milieu-färger kan användas på träytor. 

Milieu-kulörerna är designade för att matcha de befintliga färgerna på A.S.Helsingös kök, garderober och sideboards. Notera däremot vänligen att nyanserna aldrig är en exakt match eftersom glansnivån på Milieu-färgerna och färgerna som används på våra kök samt förvaringslösningar skiljer sig från varandra. Även målningstekniken som används och ytorna som målas är olika, vilket påverkar finishen på färgen.

Milieu-målarverktyg

För att göra målandet så smidigt som möjligt och för att försäkra att slutresultatet blir vackert har vi sammanställt det 9-delade The Essentials Kit-målarverktygssetet. Det innehåller allt du behöver för att måla en vägg, ett helt rum eller ett tak. The Essentials Kit innehåller en stor och liten roller, rollerbyglar till dem, ett förlängningsskaft, en pensel, målartejp, skyddspapper med tejpkant och ett färgtråg. 

Vi har också sammanställt det mindre 5-delade The Support Kit-verktygssetet, som innehåller allt din vän behöver för att hjälpa dig att måla. The Support Kit är även perfekt för hemmets mindre måleriprojekt. Det innehåller en stor roller, en rollerbygel för den, målartejp, en pensel och ett färgtråg.

Alla våra målarverktyg är utvecklade tillsammans med experter från måleribranschen till att passa just Milieu-färgerna, för att uppnå bästa slutresultatet.

Med högkvalitativa och rätt utvalda målarverktyg uppnår du ett vackert slutresultat, medan dåliga och fel verktyg kan förstöra resultatet även fastän färgen skulle vara av hög kvalitet. Precis som med andra inköp lönar det sig att tänka på målarverktygens livslängd. När man tar väl hand om högkvalitativa verktyg kan man använda dem i åratal, vilket inte endast sparar dig pengar och besvär i kommande projekt, men också naturresurser.

Eftersom våra målarverktyg är av hög kvalitet kan du använda dem i åratal, gång på gång, så länge du tvättar och sköter dem rätt.

Milieu | Beställning, leverans & returer

Kreditkort, Apple Pay, Google Pay & PayPal.

Provark, färgburkar och målarverktyg levereras inom EU till den leveransadress du anger eller närmaste paketuthämtningsställe beroende på din ort.  

Våra internationella logistikpartners är GLS, FedEx och BudBee (i vissa länder).

Vi erbjuder fri frakt för provark och beställningar som överskrider 2 000 SEK. 

Leveranskostnaderna för färger och verktyg räknas ut vid kassan.

Den uppskattade leveranstiden är 2–5 dagar från att beställningen gjorts. 

Våra målarfärger och -verktyg har 14 dagars returrätt. Produkten som returneras måste vara oanvänd och i sitt ursprungliga paket. Färgburken måste vara oöppnad. 

Kontakta oss först per mejl på adressen info@helsingo.com om du vill returnera en produkt och berätta kort varför du vill göra det. Efter det skickar vi dig detaljerad information om hur du returnerar produkter. Vänligen notera att du står för returkostnaderna. Vi återbetalar köpepriset så snabbt som möjligt med samma betalningsmetod du använde när du betalade för produkten när vi har fått din retur.  

Vi behåller rätten att inte ta emot returer om du inte har kontaktat oss inom 14 dagar från att du mottagit beställningen. Notera vänligen även att det inte räknas som en retur att låta bli att hämta upp din beställning.

Vi levererar målarfärger till alla EU-länder samt Norge och Schweiz. 

Vi skickar ett spårningsnummer till mejladressen du angett när paketet har skickats från vårt lager.