Hur skapar man en avskalad helhet utan att kompromissa med funktionaliteten?

Gömda mekanismer möjliggör en stilren köksdesign. Läs hur du kan skapa ditt drömkök utan att ge upp funktionaliteten.

Hur skapar man en avskalad helhet utan att kompromissa med funktionaliteten?
Hur skapar man en avskalad helhet utan att kompromissa med funktionaliteten?

Enhetliga lådor och luckor skapar en lugn och modern köksdesign. Många av våra kunder väljer också höga skåp eller lådor till de nedre skåpen i köket och lägger gömda lådor från Ikea bakom dem. Genom att göra så kan man skapa en enhetlig helhet av luckor och lådor utan att behöva fundera på funktionaliteten innanför dem. Omsorgsfullt planerade inredningar för köksskåp går enkelt att gömma i ett stilrent kök. Man behöver inte kompromissa på designen för funktionaliteten.

Greige kök

I det här Samsö-köket skapar de enhetliga luckorna en lugn atmosfär. Bakom dem gömmer sig sopsortering, diskmaskin och ett flertal lådor. 

IKEAs stommar och skåpinredningar är planerade för att uppfylla de mest krävande funktionella behoven; det finns passligt stora lådor och förvaringslösningar för alla olika slags kök. Om du inte vill ha handtag på skåpdörrarna lönar det sig att välja vårt Samsö-kök eller att kombinera vårt Ingarö- eller Ensiö-kök med IKEAs Exceptionell-lådor som öppnas med ett tryck.

Valnöts kök

I kökskön har man kombinerat Samsö med IKEAs Exceptionell-lådor som öppnas med ett tryck.

Om man vill fokusera på att skapa rytm eller symmetri med luckor och lådorna, men endast en lucka skulle vara mer funktionell, kan man koppla ihop två fronter med IKEAs Utrusta-kopplingsskena. Det här är exempelvis en väldigt bra lösning för diskmaskinen eller skåpet under diskhon. Det går även att skapa kombinationer av de högre skåpen genom att koppla ihop flera luckor med skenorna.

Grönt kök

I det här köket har man gömt diskmaskinen bakom två täckskivor. Bakom de andra utdragbara lådorna finns i sin tur olika storlekars lådor som gör köket mer funktionellt.

Svart kök

Man kan gömma olika storlekars lådor bakom de nedre, höga köksskåpen.

 

Fem tips för ett elegant kök:

1. Utfyllnadsskivor

2. Täcksidor

3. Integrerade vitvaror

4. Socklar

5. Gömda mekanismer