Bänkskivor

Komplettera atmosfären i ditt kök med en elegant och funktionell bänkskiva. Sten och andra naturmaterial som åldras på ett vackert sätt skapar harmoni i rummet. Vår omsorgsfullt ihopsatta kollektion innehåller 11 bänkskivor i olika mönster och material som kvarts, marmor, keramik och granit.

Super White | Kvarts

En bänkskiva i vit, blank kvarts ger ljus åt köket och kräver väldigt lite underhåll. 

Carrara | Kvarts

Varmt vita Carrara har ett subtilt, marmorliknande mönster som skapar en känsla av lyx, samtidigt som den kräver väldigt lite underhåll.

Hur hittar jag den perfekta bänkskivan?

Våra produktarkiteter hjälper dig att hitta färg- och materialkombinationer till ditt kök som reflekterar din stil och passar med atmosfären i rummet. 

Hestia | Kvarts

Hestias subtila gråa mönster sticker ut mot den vackra, kalla vita bakgrunden. 

Calacatta Goldlight | Kvarts

En lättskött bänkskiva i kvarts som är lika slående vacker som stormönstrad marmor.

Coral Clay | Kvarts

Coral Clay hämtar jordnära toner till ditt kök och är mycket lättskött.

Hittat din favorit?

Du får enkelt en offert på bänkskivan du vill ha via vår planerings- och beställningstjänst.

Be om en offert

Blanco Abujardado | Keramik

En bänkskiva i mattvit keramik som är både värmetålig och enkel att rengöra. Den är perfekt för alla som vill ha en bänkskiva i ett riktigt tåligt material.

Beton | Keramik

Det ser ut som betong men beter sig som keramik – Beton är det perfekta valet för hemmakocken eftersom skivan tål värme från heta stekpannor.

Carrara | Marmor

En fantastisk marmor som åldras vackert med tiden. Eftersom det är en natursten kan färg och mönster variera.

Verde Guatemala | Marmor

En slående vacker grön marmor med unika variationer i mönster och färg. Marmor är ett poröst material som behöver dagligt underhåll.

Hitta inspiration och idéer

I vårt köksgalleri hittar du idéer till olika färg- och materialkombinationer. 

Underhåll och skötsel

Läs våra tips om hur du sköter om och rengör bänkskivor i olika material.

Colonial White | Granit

Ett material med naturliga färgvariationer som gör att skivornas utseende kan skilja sig åt. Polerad granit är förhållandevis enkelt att hålla rent och så tåligt att skivorna till och med håller i årtionden.

Absolute Black Leather | Granit

Mattsvart granit är inte bara ett häftigt blickfång – det är också ett tåligt material som med rätt omsorg kan hålla i decennier.

Frågor och svar

Vi levererar bänkskivor för kök endast till de nordiska länderna (Finland, Sverige, Danmark och Norge) inom vissa områden. Vänligen notera att de här restriktionerna inte gäller bänkskivor för sideboards.

Finland

inom 300 km från Helsingfors

Sverige

inom 250 km från Stockholm

inom 230 km från Malmö

inom 100 km från Helsingborg

inom 50 km från Göteborg

Danmark

inom 200 km från Köpenhamn

Norge

inom 250 km från Oslo

Leveranstiden för nästan alla våra bänkskivor är ungefär 2 veckor från mätning till montering. Endast Colonial White och Coral Clay är ett undantag från detta – deras leveranstid är ungefär 4-8 veckor. 

Vi rekommenderar att du beställer skivan samtidigt som du beställer ditt A.S.Helsingö-kök för att försäkra att den levereras i tid för installationen av köket. 

När du väljer bänkskiva är det viktigt att ta i beaktande vilket utrymme den ska vara i och hur du vill använda den. 

Keramiska bänkskivor är det mest hållbara alternativet och passar utmärkt för områden som regelbundet utsätts för stänk från matlagning. Kvarts är även ett hållbart material och lämpar sig bra som köksbänkar. Materialet är relativt reptåligt och förstörs inte av syrliga lisvmedel.

Granit- och kvartsitbänkskivor är vackra alternativ om du är ute efter en bänkskiva av natursten som inte är för känslig. De är hållbara, men även porösa och kräver därför regelbundet underhåll. De lämpar sig bäst för köksöar och sideboards, där risken för stänk och spill är mindre.

Marmor är också ett fantastiskt alternativ till hemmet. Det är däremot viktigt att komma ihåg att marmor är det allra mjukaste stenmaterialet. Vilka som helst oljor samt syrliga och färgstarka livsmedel lämnar lätt permanenta märken på ytan. Om du accepterar patina och spår av livet som en del av designen är en marmorbänkskiva rätt val för dig.

Vår samarbetspartner Diapol sköter både mätningen och monteringen av bänkskivor. Mätningen och monteringen ingår i bänkskivans pris. Du får mer information om det praktiska när du gör din beställning.

Det är viktigt att underhålla bänkskivor med rätt rengöringsmetoder. Nedan hittar du instruktioner för de olika materialen.

Keramiska bänkskivor

För den dagliga rengöringen är det bäst att använda varmt vatten och ett milt tvättmedel. Blanda 1 tsk tvättmedel i en liter vatten och torka bänkskivan med en mjuk mikrofiberduk. Man får inte använda syrliga tvättmedel eller sådana som innehåller blekningsmedel för att rengöra en keramisk bänkskiva. 

Keramiska bänkskivor tål höga temperaturer och är väldigt reptåliga. Du kan till och med sätta ett kärl direkt från ugnen på en keramisk bänkskiva. Vi rekommenderar ändå att alltid använda en skärbräda.

Kvartsit

För den dagliga rengöringen är det bäst att använda varmt vatten och ett milt tvättmedel. Blanda 1 tsk tvättmedel i en liter vatten och torka bänkskivan med en mjuk mikrofiberduk. Man får inte använda syrliga tvättmedel eller sådana som innehåller blekningsmedel för att rengöra en keramisk bänkskiva. För svårare fläckar kan du använda rengöringsmedel som är specifikt menade för kvartsit.

Kvartsit tål hetta endast en kort stund och kan spricka om man sätter en för het panna på den, så använd alltid grytunderlägg. Vi rekommenderar också att alltid använda en skärbräda på kvartsitbänkskivor.

Granit

För den dagliga rengöringen är det bäst att använda varmt vatten och ett milt tvättmedel. Blanda 1 tsk tvättmedel i en liter vatten och torka bänkskivan med en mjuk mikrofiberduk. Man får inte använda syrliga tvättmedel eller sådana som innehåller blekningsmedel för att rengöra granitbänkskivor. För svårare fläckar kan du använda rengöringsmedel som är specifikt menade för granit. Undvik användning av slipande rengöringsmedel och stålsvampar.

Förebyggande är nyckeln till att hålla din granitskiva glänsande och fin. Torka alltid genast upp stänk som kan matta ytan. Vi rekommenderar att använda skärbräden och grytunderlägg för att hålla ytan skinande och vacker längre. Att behandla ytan med impregneringsmedel förlänger bänkskivans livslängd och det borde göras regelbundet. 

Marmor

För att hålla bänkskivor av marmor vackra och i bra skick är förebyggande viktigt. Torka omedelbart bort stänk och fläckar, de kan lämna permanenta märken. För den dagliga rengöringen är det bäst att använda varmt vatten och ett milt tvättmedel. Blanda 1 tsk tvättmedel i en liter vatten och torka bänkskivan med en mjuk mikrofiberduk.

Använd aldrig starka tvättmedel, till exempel sådana som innehåller vinäger eller ammoniak. Undvik även användning av slipande rengöringsmedel och stålsvampar. För att få bort svåra fläckar kan du använda rengöringsmedel avsedda för marmor.

Marmor är ett poröst material och därför lönar det sig att alltid använda skärbräden och grytunderlägg. Det är bra att komma ihåg att det med tiden kan uppstå bestående fläckar och färgförändringar även fastän du är noggrann med rengöringen. Impregneringen på marmorskivor behöver förnyas minst en gång om året.